dimecres, 12 de juny del 2013

Reflexió autovalorativa del projecte de millora


El projecte de millora que hem dut a terme a l’Escoleta de Sencelles és dels espais exteriors, concretament del pati de l’entrada i el pati gros. Dit projecte es pot veure en entrades anteriors, on es fa una explicació més exhaustiva i detallada.

Penso que els resultats que n’hem extret són molt positius, tot i que tot això no hagués estat possible sense la implicació de les educadores, l’aportació dels pares i dels propis infants. No obstant això, també voldria ressaltar la nostra tasca, la qual ha estat molta, tant de recerca del material com de la seva confecció.

Crec que ha estat un projecte en el qual ens hem engrescat bastant i que ens vàrem haver de proposar una data de finalització ja que cada dia se’ns anava ocorrent introduir-hi coses noves. Emperò, degut a la falta de temps i de material, ens quedaren algunes propostes sense poder realitzar:
  • Els pares ens reclamaven espais d’ombra, cosa que degut a la brigada del poble no hem pogut acabar de fer-ho. Realitzàrem una tela feta de camisetes reutilitzades però no en han posat els claus per penjar-la.
  • A més, al pati volíem crear un espai de calma i socialització a la vegada. Volíem construir un lloc de trobada amb l’ajuda d’uns bocins de tronc que ja hi havia al patit.
  • I, al pati de l’entrada, havíem pensat posar-li, aprofitant el banc de formigó que hi ha just aferrat a la paret, unes taules que facilitessin la sortida a l’espai exterior i realitzar-hi activitats o alguna de les menjades. Tot i que no es descarta en un futur, a hores d’ara encara no s’ha posat a la pràctica.

Aquest projecte de millora es va “inaugurar” el dia de les portes obertes del centre, dia que animàvem a que els pares dels infants poguessin venir a veure’l.

Una vegada muntats els espais i haver-los avaluat les dues darreres setmanes, penso que els resultats són positius. La manera que hem emprat per avaluar ha estat la observació directa per part nostra, els enregistraments de vídeo i fotografia que hem anat fent, i les enquestes que hem passat tant als pares com a les docents del centre.

Crec que els infants han respost davant tots i cada una de les zones, tot i que no amb la mateixa mesura. No obstant, penso que no s’han d’avaluar els espais per la quantitat de vegades que els infants hi acudeixen, sinó la qualitat i si donen resposta a les necessitats, encara que només sigui d’uns pocs.

Algunes de les propostes de millora que es podrien fer al nostre projecte són:
  • Crec que el material convencional del pati gros (motos, bicis...) es podria suprimir. Tot i que és un dels materials que més empren els infants, la intenció del nostre projecte és crear una zona amb una intencionalitat educativa. Així doncs, penso que es podrien posar a l’abast dels infants de tant en tant.
  • Tal i com he esmentat anteriorment, es podrien situar unes taules al pati de l’entrada per poder-hi dur a terme activitats o els moments d’alimentació.
  • Penso que s’hauria de crear una programació ja que en aquests mesos, el pati gros es contempla com un ambient d’aprenentatge en el qual s’hi desenvolupen tasques com les de l’hort o els transvasaments de terra i/o arena.
 
 
 
JUSTIFICACIÓ COMPETÈNCIES:
1.2. he reflexionat de si es pot contemplar com una bona pràctica i quines coses s'haurien de millorar.
1.4. he extret una sèrie de conclusions en base a la contrastació entre la teoria i la pràctica.
2.6. penso que he exposat en tot moment el perquè d'una cosa i no pas una altra.
2.7. he buscat les errades que possiblement hem comès i hem buscat alternatives.
5.4. he expressat els entrebancs que ens hem anat trobant al llarg de tot el projecte.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada