dimecres, 12 de juny del 2013

Aprenentatges dels altres projectes i documentals exposats

Un cop haver posat en comú els diferents projectes de millora i els documentals en el cas de les persones que tenen les pràctiques convalidades, puc dir que he après un seguit de coneixements que, si només m’hagués quedat amb el projecte que hem fet nosaltres no ho hagués après.

De tots i cadascun dels documentals i/o projectes he pogut aprendre alguna cosa. I, sense rebutjar-ne cap, voldria destacar aquells que més m’han cridat l’atenció o aquells que en vaig poder extreure un major aprenentatge.


El projecte de millora de l’Escoleta d’Esporles, el qual fa referència a les propostes de millora de la tasca docent, penso que és un projecte molt enriquidor per part de tothom. Primer de tot dir que les mestres han de tenir molt de coratge i ganes de seguir millorant al decidir dit projecte, punt que reconec que això és el que hauria de fer una bona professional. Així doncs, així seria una manera de reciclar els coneixements i les actuacions que porten a terme dins les aules.

A més, per part de les practicants, penso que també han pogut ampliar d’una manera satisfactòria els seus coneixements ja que han hagut de documentar-se molt, a més d’aprendre a observar i a documentar allò que estan veient d’una manera objectiva.

Pel que fa a un dels documentals que ens posaren, concretament al que fa referència a l’Escoleta Els Molins a Sencelles, tractava el canvi de bolquer. En aquest es podia veure de quina manera s’han de realitzar per tal d’establir un major vincle amb l’infant a més de potenciar-li l’autonomia. Dita pràctica l’he pogut observar al llarg de les meves pràctiques ja que les he dutes a terme en aquest centre. A pesar d’això, penso que és un punt que sempre queda amagat en la gran majoria d’escoletes i que tal vegada haurien de treballar-hi més. Per tant, a l’horari escolar s’hauria de tenir més present el moment de la higiene donant-li una major quantitat de temps en cas del que hi hagi no sigui el suficient.

I, finalment, l'Escoleta d'Eivissa, la qual ens va mostrar un docmumental anomenta La vida en les parets. En aquest vàrem poder veure la importància que tenen les parets dins les aules i al centre en general. Penso que és un espai que no es sol tenir gaire cura i es pengen moltes feines que fan els infants, sense tenir clar el perquè es penja i que volem aconseguir amb aquestes. Al centre on realitzo les pràctiques també dóna molta importància al que hi ha a les parets i tenen clar la intenció del perquè hi ha allò i no pas una altra cosa. No obstant això, gràcies a aquest documental he pogut entendre millor la ideologia que comparteixen al centre i el sentit d'això.

 
 
 
 
JUSTIFICACIÓ COMPETÈNCIES:
1.2. he reflexionat sobre les pràctiques i actuacions professionals que es duen a terme a diversos centres (fa més referència als documentals).
4.2. he identificat les pràctiques que he considerat més satisfactòies o que més m'han cridat l'atenció i les comparo amb la meva experiència.
5.1. he diferenciat i reflexionat entre els projectes de millora o les bones pràctiques que es duen a terme entre els diferents centres de les balears.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada