dissabte, 18 de maig del 2013

Altres plans de millora (0-3 anys)

Els projectes de millora són molt interessants i necessaris per poder satisfer les necessitats dels infants i de tota la comunitat educativa. Un punt que considero imprescindible és la implicació de les famílies en aquests projectes, així com la seva opinió.

Alhora d'haver hagut de fer la recerca en la xarxa m'he trobat amb alguna dificultat ja que el nombre de plans de millora en l'etapa de 0 a 3 anys són limitats o de difícil accés. No obstant això, n'he trobat alguns que m'han semblat interessants:

L'únic projecte de millora que he considerant interessant i necessari per a treballar és el Traspàs de l'etapa de 0-3 a 3-6 anys.

Penso que aquest és un bot molt important i que s'hauria de dur a terme d'una manera més lleugera. A l'etapa de 0-3, els infants acudeixen a un centre amb unes dimensions més petites i, a vegades, amb una major individualitat. En canvi, quan passen a l'escola (3-6), aquesta sol estar juntament amb altres etapes com amb els infants de l'Educació Primària. Així doncs, passen a ser els més petits de tots i es troben perduts en un món que ells veuen immens.

A més, la relació que puguin tenir els pares amb les mestres sol disminuir, arribant a deixar d'entrar dins les aules (sempre tenint present de segons qui tipus de centre és).

Per tant, penso que totes les escoletes haurien de treballar aquest pas d'una manera conjunta amb les escoles. És a dir, hi hauria d'haver una coordinació entre ambdós centres.

Tot i que aquest projecte vagi destinat al bot que hi ha entre les dues etapes de l'educació infantil, penso que aquest es podria perllongar en altres etapes com és el pas entre l'educació infantil i primària.
 

Tot i fer una recerca per la xarxa, he de dir que m'ha estat molt dificultós detectar projectes de millora d'altres centres que no siguin dels que portam a terme nosaltres com a practicants.



JUSTIFICACIÓ COMPETÈNCIES:
1.3. he hagut de fer una recerca per la xarxa d'altres blogs o experiències.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada